תקינה
דן קידר, מומחה בהובלת והסמכת ארגונים להסמכות תקינה נדרשות מול רשויות וגופי תקינה אם כליווי הארגון ואם כשירות Full Turnkey
תקנים, תקנות, רגולציות או חוקים הינם מכלול כל גבולות בהם על הארגון לפעול על מנת לאפשר פעילות בתחומי עשיה בה הוא רוצה לפעול, או במדינות בהם הוא רוצה לפעול, ישנם תקנים לניהול אשר בדרך כלל ניתן לבצע להם הסמכה על ידי גוף מוסמך, ישנם תקנים טכנולוגיים אשר הארגון נידרש או מחויב לפעול על פיהם, תקן יכול להיות לאומי ויכול להיות בינלאומי, הגישה היום לפעול כמה שניתן עם תקנים בין לאומיים על מנת שיהוו “שפה אחידה” וברורה בכל מקום בעולם הגלובלי.
לרשותי ניסיון מוכח ומוצלח במגוון רחב של תקנים בינלאומיים מגוונים ומורכבים כגון:
- ISO 9001-2015 Standard
- CE-PED 2014.68.EU Directive
- ISO 3834
- API 9A+Q1 תקן
- ISO/IEC 17025
- ISO/IEC 17020
- ISO 14001
ותקנים נוספים
שירותים עיקריים בתחום התקינה:
- הסמכות למגוון רחב של תקנים בינלאומיים.
- בדיקת התאמת ואפיון צורכי הארגון מול צרכי הלקוחות.
- אחריות “מקצה לקצה” על פי הגדרת הפעילות הנדרשת ומוסכמת ותכולת העבודה.
- קשר הדוק עם חברות ההסמכה בארץ.
- קשר הדוק עם חברות תקינה בינ”ל.
- מימוש תקנים לניהול איכות.
- סיוע במימוש תקנים טכנולוגיים.
- סיוע במימוש תקנים יעודיים.
הצלחה מוכחת! – שביעות הרצון של לקוחותיי נובעת מכך ש100% מההסמכות השונות או הפעילויות שנדרשו להובלה או ביצוע על ידי, הושלמו בהצלחה על פי תכנית העבודה וייעדי החברה.
תקנים נפוצים להסמכה וליווי:
מהו תקן ISO ?
ארגון התקינה הבינלאומי ISO = International Organization for Standardization – הוא גוף בינלאומי (למעשה במקור אירופאי) הקובע תקנים. ISO הוא בא־כוחם של גופי תקינה, רשויות וכו’ לאומיים ברחבי העולם, אשר מגדיר תקנים תעשייתיים ומסחריים בינלאומיים.
תקן = “שפה בינלאומית”, “שפה בתוך ומחוץ לארגון”, המובנת בכל מקום ומקום גם כאשר פועלים בתחומי עשייה שונים, בשפות שונות, תרבויות שונות, שפה בתוך הארגון, שפה בין ארגונים ושפה בין ספק ולקוח.
תקנים נכתבים על ידי ועדות מומחים (למשל ממשפחת תיקני ISO9000. )
לחלק מהתקנים יש התעדה כמו משפחת תיקני, למשל ממשפחת תיקני ISO9001, ISO14001, (כגון ISO 45001, ISO13485, חלקם דורשים הסמכה כמו תיקני ISO/IEC17025, ISO/IEC17020 ונוספים.)
לצד אירגון ה – ISO קיימים אירגוני תקינה רבים נוספים (זה כמובן גם נושא עיסקי) כמו תקני: ANSI, ASME, DIN, BS ורבים נוספים.
ISO אמנם מגדיר את עצמו כארגון א־ממשלתי, אך יכולתו להציב תקנים, אשר באופן תדיר הופכים לחוק דרך חוזים או תקנים לאומיים, הופכת אותו לבעל השפעה משמעותית בתחומים רבים. בפועל, הוא פועל כקונסורציום עם קשרים חזקים לממשלות, בנושאים הקשורים בתחומי תעשיה, שירות, ניהול, טכנולוגיה ועוד.
תיקני ה – ISO מחולקים לתיקני ניהול ולתיקני טכנולוגיה.
תיקני הניהול אליהם אנו חשופים הם תקנים כמו: ISO9001, ISO14001, ISO 45001, ISO13485, ISO AS9100, ISO27001 ונוספים אשר בד”כ אינם חובה בחוק, אך נידרשים למעשה על ידי הלקוחות של הארגונים או הרשויות.
תקנים טכנולוגיים כגון: ISO 2852, ISO 5208, ISO TS 29001, ISO 286 ורבים רבים נוספים בתחומים רבים ומגוונים, תקנים אלה יכולים להיות מיושמים או על פי דרישת לקוח, או אימוץ ע”י הארגון של שפה טכנולוגית בין לאומית.
לדוגמא תקן ISO 20700 (ממשפחת תיקני ISO9000), הנו תקן לניהול ובקרת פעילות.
ארגון ייעוץ שעומד בדרישות התקן, הנו ארגון מסודר המגדיר לעצמו תהליכי עבודה בצורה שיטתית בהתאם להנחיות התקן (תרשימי זרימה, נהלים, הוראות עבודה, טפסים, רשימות תיוג…), בוחן את עצמו (מבדקים פנימיים / חיצוניים, משובי לקוח) ואת התנהלות הארגון.
כאשר קיימת הסמכה לתקן, או עבודה על פי תקן בהתאמה, מתקיימת כהתנהלות יומיומית הכוללת איסוף נתונים החשובים לארגון, ניטורם וניתוחם – לדוגמא תקשורת מול הלקוח, שביעות רצון לקוח, תלונות לקוח וכדומה
אין ספק שיישום נכון, יעיל ומועיל של תקן ( = שפה) ועבודה על פיו, מביא לידי ביטוי את יעילות ויכולות הארגון.